Nieuws

Geplaatst op maart 18th, 2015 | door Iris van Vliet

0

2GB RAM voor iPhone 6s

Recente berichten uit Taiwan melden dat de iPhone 6s voorzien zal zijn van 2GB RAM. De huidige iPhones hebben nog steeds 1GB RAM aan boord. Het werkgeheugen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus is aanzienlijk minder dan bij andere smartphone, die al voorzien zijn van werkgeheugen tussen de 2GB en 4GB.

Apple maakt al sinds de iPhone 5 gebruik van 1GB RAM. De toestellen werken overigens prima met 1GB RAM. Dit komt mede omdat de software en de hardware van de iPhone prachtig op elkaar zijn afgestemd. Maar bij iedere nieuwe release van iOS worden ook nieuwe functies geïntroduceerd. De nieuwe functies vereisen meer rekenkracht waardoor het voor iPhone 6s wel tijd wordt voor 2GB RAM.

Naast het upgraden van het RAM-geheugen zal Apple naar alle waarschijnlijkheid ook gebruik gaan maken van een nieuw type geheugen. De huidige generatie maakt gebruik van LPDDR3 en de iPhone 6s zou gebruik gaan maken van LPDDR4. Het nieuwe type geheugen maakt gebruik van een dubbele bandbreedte, zonder dat het meer energie vraagt van de batterij. Het geheugen is wel duurder en daarom is het nog maar de vraag of Apple bij iPhone 6s al gebruik gaat maken van dit type geheugen.
Comments are closed.

Back to Top ↑